Свіжі новини:

Мистецтво ірландської кави: від класичного рецепту з віскі до сучасних варіацій

Багато хто любить каву у складі різних коктейлів. На кавовій основі існує велика кількість різних напоїв, до яких додаються сиропи, топінги, алкоголь, молоко, вершки, спеції та прянощі. Але айріш завжди входить у ТОП найпопулярніших та найзатребуваніших.

Особливості класичної рецептури

Ірландська віскі кава виходить ідеальною лише за використання якісних інгредієнтів. Наприклад, це стосується алкоголю. Просто будь-який віскі не підійде, потрібен саме напій ірландського виробництва. Тут нюанс у тому, що його витримують у спеціальних дубових бочках щонайменше три роки. В основному для айріша використовують три бренди віскі.

  1. Jameson.
  2. Tullamore Dew.
  3. Bushmills.

Кофе в зернах арабика со вкусом Ирландский кремДругим основним інгредієнтом є вершки. Жирність їх має становити близько 30%. Причому професіонали рекомендують збивати їх вручну, оскільки використання міксера дає трохи іншу консистенцію. Якщо вершки збиті правильно, вони повинні покривати поверхню рівним шаром, а не шапочкою. Суть тут у тому, щоб усі інгредієнти випивалися одночасно, а не по черзі (починаючи з шапочки). Попередньо вершки охолоджуються протягом двох діб – це робить їх більш пластичними при збиванні.

Є своя особливість і у цукрі. Найкраще підходять коричневі різновиди. По-перше, вони краще розчиняються. По-друге, вони мають особливий смак карамелі. Цукру багато не додають, щоб не зробити смак надмірно солодким.

Сучасні варіації

Не секрет, що віскі має досить грубий смак, що подобається далеко не всім жінкам. Тому є “жіночий” варіант айріша, в якому використовується вершковий лікер (наприклад, Бейліс). Щодо пропорцій, то вони приблизно такі:

  • чорна кава – 150 мл;
  • Бейліс – 35 мл;
  • вершки – 35 мл;
  • цукор – 1-2 чайні ложки.

Зерновой кофе со вкусом " Ирландский виски"Мало хто знає, але ірландська кава готується в спеціальній склянці зі стовщеними стінками (для утримання необхідної температури). Перед використанням він попередньо нагрівається. Вершковий шар можна посипати корицею чи гіркими сортами шоколаду.

Читайте також:  Левицкий Роман пластический хирург - отзывы о блефароплатике + видео

Є й безалкогольна версія – спеціально для тих, хто не вживає спиртних напоїв. Замість віскі тут наливається сік із цитрусів: близько 15-20 мл апельсинового і зовсім трохи (5 мл) лимонного. Такий айріш відрізняється характерною кислинкою.

У європейському варіанті збиті вершки замінюються на звичайні або взагалі на молоко. В результаті виходить м’якіший і ніжніший смак. Якщо використовувати молоко, то не дуже багато – приблизно 15-20 мл. Кави при цьому знадобиться близько 200 мл. У будь-якій версії айріш необхідно пити без використання трубочки, щоб випити всі інгредієнти одночасно. Перемішувати його теж не потрібно.

Додайте свій відгук

%d блогерам подобається це: